Konjički klub „Soko sivi“ organizuje „Prvu derventsku štraparijadu“

GS
Foto: Ilustracija

DERVENTA- Nakon učešća na brojnim štraparijadama u regionu, stekavši istovremeno poznanstva sa ljubiteljima konja država iz okruženja, stekli su se uslovi da Konjički klub „Soko sivi“ iz Dervente organizuje „Prvu derventsku štraparijadu“ 27. avgusta, u saradnji sa kolegom Miloradom Stojanovićem Zisom.

Štraparijada će biti međunarodnog karaktera i očekuju se učesnici iz Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Makedonije, Rumunije, Slovačke Bugarske sa više od 200 konja prvaka država u regionu i neke od najljepših konja Balkana, prenosi derventacafe.com.

Vlasnik kluba Sreto Simić ljubav prema konjima je nasledio od oca i djeda, a njegovu ljubav sina Stefana. Sreto je porijeklom iz Lukavca kod Tuzle, a ratni vihor ga je doveo u Derventu, gdje je trenutno nastanjen i gdje se sa porodicom bavi poljoprivredom i stočarstvom.

– Ranije sam imao mnogo više konja, a sada imam vrijedan takmičarski par. Godinama učestvujem na izložbama konja i takmičenjima, pa sam 2018. godine registrovao u Derventi prvi konjički klub „Soko sivi“. Klub broji oko 100 članova i veliki broj simpatizera. Godišnje idemo na više od 100 izložbi i takmičenja od kojih su najjači Novosadski sajam i Beograd. Na takmičenju u Kosjeriću moj par konja je ponio titulu „Najljepših konja Balkana“, ponosan je Sreto.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana