Коњички клуб „Соко сиви“ организује „Прву дервентску штрапаријаду“

ГС
Foto: Илустрација

ДЕРВЕНТА- Након учешћа на бројним штрапаријадама у региону, стекавши истовремено познанства са љубитељима коња држава из окружења, стекли су се услови да Коњички клуб „Соко сиви“ из Дервенте организује „Прву дервентску штрапаријаду“ 27. августа, у сарадњи са колегом Милорадом Стојановићем Зисом.

Штрапаријада ће бити међународног карактера и очекују се учесници из Србије, Хрватске, Црне Горе, Македоније, Румуније, Словачке Бугарске са више од 200 коња првака држава у региону и неке од најљепших коња Балкана, преноси derventacafe.com.

Власник клуба Срето Симић љубав према коњима је наследио од оца и дједа, а његову љубав сина Стефана. Срето је поријеклом из Лукавца код Тузле, а ратни вихор га је довео у Дервенту, гдје је тренутно настањен и гдје се са породицом бави пољопривредом и сточарством.

– Раније сам имао много више коња, а сада имам вриједан такмичарски пар. Годинама учествујем на изложбама коња и такмичењима, па сам 2018. године регистровао у Дервенти први коњички клуб „Соко сиви“. Клуб броји око 100 чланова и велики број симпатизера. Годишње идемо на више од 100 изложби и такмичења од којих су најјачи Новосадски сајам и Београд. На такмичењу у Косјерићу мој пар коња је понио титулу „Најљепших коња Балкана“, поносан је Срето.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана