Javor: Radnicima u pet zdravstvenih ustanova 400.000 KM

Srna
Foto: Agencije

PRIJEDOR- Gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor najavio je danas da će po usvajanju rebalansa budžeta radnicima pet zdravstveno-socijalnih ustanova biti isplaćeno 400.000 KM pomoći iz budžeta grada.

"Radije bih to nazvao vidom zahvalnosti za angažman tokom kovida 19", rekao je Javor u obraćanju odbornicima Skupštine grada Prijedora.

On je naveo da Dom zdravlja, Bolnica "Dr Mladen Stojanović", Odsjek za transfuziju, Dom za starija lica i Dom za lica sa invaliditetom imaju ukupno 1.050 radnika, da će im grad dostaviti iznose od 400 KM po radniku, a da ja ne rukovodstvu i sindikatima ovih ustanova da odluče da li će jednake iznose dobiti svi radnici ili će se selekcija vršiti po učešću u kovid sistemu.

"Što se mene tiče, ja bih volio da dobiju svi", rekao je Javor novinarima u Prijedoru u pauzi zasjedanja gradskog parlamenta.

On je najavio da bi prijedlog rebalansa budžeta, koji je danas usvojen u formi nacrta i za koji slijedi javna rasprava, trebalo da se nađe u Skupštini grada 6. ili 7. septembra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana