Јавор: Радницима у пет здравствених установа 400.000 КМ

Срна
Foto: Агенције

ПРИЈЕДОР- Градоначелник Приједора Слободан Јавор најавио је данас да ће по усвајању ребаланса буџета радницима пет здравствено-социјалних установа бити исплаћено 400.000 КМ помоћи из буџета града.

"Радије бих то назвао видом захвалности за ангажман током ковида 19", рекао је Јавор у обраћању одборницима Скупштине града Приједора.

Он је навео да Дом здравља, Болница "Др Младен Стојановић", Одсјек за трансфузију, Дом за старија лица и Дом за лица са инвалидитетом имају укупно 1.050 радника, да ће им град доставити износе од 400 КМ по раднику, а да ја не руководству и синдикатима ових установа да одлуче да ли ће једнаке износе добити сви радници или ће се селекција вршити по учешћу у ковид систему.

"Што се мене тиче, ја бих волио да добију сви", рекао је Јавор новинарима у Приједору у паузи засједања градског парламента.

Он је најавио да би приједлог ребаланса буџета, који је данас усвојен у форми нацрта и за који слиједи јавна расправа, требало да се нађе у Скупштини града 6. или 7. септембра.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана