Izabrano skupštinsko rukovodstvo u Bijeljini, gradonačelnik predstavio ekspoze: Diplome pod lupom

Ljiljana Aleksić
Izabrano skupštinsko rukovodstvo u Bijeljini, gradonačelnik predstavio ekspoze: Diplome pod lupom

BIJELjINA - Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović najavio je na jučerašnjoj konstitutivnoj sjednici Skupštine grada da će jedna od ključnih aktivnosti biti provjera diploma, ali i kompetencija za obavljanje određenog posla zaposlenih u javnom sektoru.

 

 

Govoreći o planovima i aktivnostima u narednom periodu, Petrović je istakao da će prioritet biti efikasnost. On je naglasio da će se raditi na povećanju izvornih prihoda grada.

- Od posebnog je značaja provođenje fiskalne decentralizacije lokalnih zajednica i povećanje prihoda grada. Primjera radi, prihod od registracije vozila na području grada Bjeljina pripada “Putevima RS”, a logično bi bilo da bar 30 odsto pripada lokalnoj zajednici - rekao je Petrović, predstavljajući svoj ekspoze o radu.

On je istakao da će biti doneseno niz mjera kako bi se olakšalo poslovanje privrednicima.

- Posebnu važnost daćemo poljoprivrednicima, sve što budemo mogli da pomognemo, uradićemo. U narednom periodu poljoprivrednik mora ponovo da bude domaćin, a ne socijalni slučaj - rekao je Petrović.

Rad gradske skupštine obilježio je i niz replika vladajućih i opozicije i njihovog međusobnog sporenja u vezi sa formiranjem skupštinskih Komisija.

Odbornici Skupštinske većine ponovo su izabrali Aleksandra Đurđevića iz SNSD- a, za predsjednika Skupštine grada Bijeljina.

- Većina vas je imala priliku da me upozna u prethodnom mandatu. Ja sam čovjek kompromisa, a ne sukoba. Dosta je posla pred nama i imamo mnogo odluka na čekanju - poručio je Đurđević.

Za potpredsjednike Skupštine izabrani su Milenko Mitrović (Pokret za Bijeljinu) i Mustafa Gradaščević (SDA), a za v.d. sekretara Dejan Blagojević (SDSS), čime je završen izbor novog skupštinskog rukovodstva. Gradaščević je pozvao predstavnike gradske vlasti na razumijevanje i dogovor, te da se svi animoziteti ostave po strani.

Skupštinsku većinu u gradskom parlamentu čine 23 odbornika koalicije “Dogovor za Bijeljinu”, političkog bloka kojem ne pripada aktuelni gradonačelnik. U opoziciji su SDS, PDP i DNS.

Pokloni za gradonačelnika

Prije početka sjednice zabilježen je i jedan zanimljiv detalj. Naime, pošto je juče bio 33. rođendan gradonačelniku Ljubiši Petroviću odbornici koalicije “Dogovor za Bijeljinu” poklonili su mu olovku, a lični poklon dobio je i od direktorke Doma zdravlja Danijele Đukin - kravatu.

Ona mu je ove poklone uručila uz želju da olovkom potpisuje važne i kvalitetne odluke.

Petrović je zahvalio na poklonu i izrazio nadu da je taj gest prvi u nizu pokazatelja dobre saradnje na dobrobit građana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana