Изабрано скупштинско руководство у Бијељини, градоначелник представио експозе: Дипломе под лупом

Љиљана Алексић
Изабрано скупштинско руководство у Бијељини, градоначелник представио експозе: Дипломе под лупом

БИЈЕЉИНА - Градоначелник Бијељине Љубиша Петровић најавио је на јучерашњој конститутивној сједници Скупштине града да ће једна од кључних активности бити провјера диплома, али и компетенција за обављање одређеног посла запослених у јавном сектору.

 

 

Говорећи о плановима и активностима у наредном периоду, Петровић је истакао да ће приоритет бити ефикасност. Он је нагласио да ће се радити на повећању изворних прихода града.

- Од посебног је значаја провођење фискалне децентрализације локалних заједница и повећање прихода града. Примјера ради, приход од регистрације возила на подручју града Бјељина припада “Путевима РС”, а логично би било да бар 30 одсто припада локалној заједници - рекао је Петровић, представљајући свој експозе о раду.

Он је истакао да ће бити донесено низ мјера како би се олакшало пословање привредницима.

- Посебну важност даћемо пољопривредницима, све што будемо могли да помогнемо, урадићемо. У наредном периоду пољопривредник мора поново да буде домаћин, а не социјални случај - рекао је Петровић.

Рад градске скупштине обиљежио је и низ реплика владајућих и опозиције и њиховог међусобног спорења у вези са формирањем скупштинских Комисија.

Одборници Скупштинске већине поново су изабрали Александра Ђурђевића из СНСД- а, за предсједника Скупштине града Бијељина.

- Већина вас је имала прилику да ме упозна у претходном мандату. Ја сам човјек компромиса, а не сукоба. Доста је посла пред нама и имамо много одлука на чекању - поручио је Ђурђевић.

За потпредсједнике Скупштине изабрани су Миленко Митровић (Покрет за Бијељину) и Мустафа Градашчевић (СДА), а за в.д. секретара Дејан Благојевић (СДСС), чиме је завршен избор новог скупштинског руководства. Градашчевић је позвао представнике градске власти на разумијевање и договор, те да се сви анимозитети оставе по страни.

Скупштинску већину у градском парламенту чине 23 одборника коалиције “Договор за Бијељину”, политичког блока којем не припада актуелни градоначелник. У опозицији су СДС, ПДП и ДНС.

Поклони за градоначелника

Прије почетка сједнице забиљежен је и један занимљив детаљ. Наиме, пошто је јуче био 33. рођендан градоначелнику Љубиши Петровићу одборници коалиције “Договор за Бијељину” поклонили су му оловку, а лични поклон добио је и од директорке Дома здравља Данијеле Ђукин - кравату.

Она му је ове поклоне уручила уз жељу да оловком потписује важне и квалитетне одлуке.

Петровић је захвалио на поклону и изразио наду да је тај гест први у низу показатеља добре сарадње на добробит грађана.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана