Human gest Stefani Banjac iz Dervente vrijedan svake medalje

Milijana Latinović
Human gest Stefani Banjac iz Dervente vrijedan svake medalje

DERVENTA - Bez obzira na to koliko veliki bili uspjesi koje niže, sportista bi prije svega trebalo da bude dobar i human čovjek spreman da pomogne onima kojima je to neophodno. Srećna sam jer sam nagradu za najboljeg sportistu Dervente podijelila sa članovima Centra za djecu i omladinu sa smetnjama u razvoju “Budućnost”.

Istakla je to za “Glas Srpske” tekvondoistkinja Stefani Banjac (18) koja je novčani dio nagrade za najboljeg sportistu grada u prošloj godini donirala Centru “Budućnost” koji je zahvaljujući toj donaciji upotpunio svoj muzički kabinet kupivši sintisajzer.

Banjčeva koja ima crni pojas treći dan, te trenira mlađe generacije sportom se  bavi već desetak godina. Iza nje su brojna takmičenja, medalje i nagrade, a prvo mjesto na prvenstvu Republike Srpske prije nekoliko godina, jedno joj je od najdražih priznanja. Na putu do uspjeha najveća podrška joj je, kaže, otac Goran, od kojeg je naslijedila ljubav prema sportu, a sve finese tekvondoa usavršavala je uz predan rad i svoje trenere.

- Kao najbolji sportista grada dobila sam pohvalnicu i novčanu nagradu i odlučila sam da taj novčani dio poklonim Centru “Budućnost”. Vodila sam se mišlju da bi svaki sportista trebalo da bude human i odlučila da se odreknem tog dijela nagrade u korist onih kojima je potrebnije. Drago mi je što su kupili sintisajzer koji će učenicima olakšati nastavu - istakla je Banjčeva.

Ovim gestom ona želi da bude primjer svim ostalim sportistima na obalama Ukrine. Za Banjčevu je u Centru “Budućnost” juče upriličen prijem, kojem je osim rukovodstva Centra prisustvovao i vršilac dužnosti načelnika Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti, Slaven Pašalić.

Nastavnica muzičke kulture u Centru, Violeta Pećić kazala je da im je bio neophodan prenosivi instrument zbog korisnika kojima je kabinet za muzičku kulturu nepristupačan.

- Muzički kabinet je dobro opremljen i to sa akustičnim i električnim pijaninom, ali kako se mijenja sastav djece koja kod nas borave, javila se potreba za prenosivim instrumentom za djecu koja koriste kolica. U radu s našim korisnima posebno je važna muzika, jer imamo muzičko-terapijske vježbe - rekla je Pećićeva.

Korisnici

Direktor Centra “Budućnost” Vladan Popović rekao je da će novi instrument biti na raspolaganju za 50 korisnika.

- U okviru svetosavskih svečanosti naša sugrađanka Stefani Banjac odlučila je da svoju nagradu podijeli s nama. Tim novcem kupili smo didaktičko sredstvo koje nam pomaže u radu. Upriličili smo prijem za Stefani kako bismo joj zahvalili - rekao je Popović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana