Grade novi dom petočlanoj porodici iz Lepenice

D. J.
Grade novi dom petočlanoj porodici iz Lepenice

Srbac - Socijalno ugrožena porodica Bogoljuba Vujanovića iz Donje Lepenice useliće se uskoro u novu kuću zahvaljujući pomoći komšija iz sela.

Prijatelji nisu ostali nijemi na tešku sudbinu ove petočlane porodice u kojoj živi troje djece, od kojih jedno ima teže zdravstvene probleme.

- Organizovali smo se i počeli izgradnju nove kuće koja će biti znatno veća od stare i neuslovne. Proteklog vikenda smo prekrili krov, a sada slijedi unutrašnje opremanje i malterisanje, nabavka stolarije i uvođenje struje i vode - rekao je predsjednik Savjeta mjesne zajednice Lepenica Miroljub Nikolić. Pomoć su pružili i mještani iz Lepenice koji žive i rade u inostranstvu, a za građevinske radove uglavnom su angažovani majstori iz sela. Bogoljub Vujanović neizmjerno je zahvalan dobrim ljudima koji mu pomažu.

- Teško živimo jer je zaposlena samo supruga, a treba prehraniti djecu. Dirnuo nas je gest naših komšija koji će nam pomoći da se uselimo u kuću do zime i tako riješimo barem jednu od mnogih briga - rekao je Bogoljub.

Svi koji su u mogućnosti da se priključe akciji mogu to učiniti uplatom donacije na žiro-račun koji je otvoren u Sberbanci na broj: 567 353 033 189 1709.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana