Folkloraši u Srebrenici predstavili brojne srpske koreografije

Srna
Folkloraši u Srebrenici predstavili brojne srpske koreografije

Srebrenica - U okviru tradicionalne kulturno-sportske manifestacije “Dani Srebrenice 2019” danas je održana Evropska sedmica fudbala za djecu sa invaliditetom i omladinu, a ljubitelji streljaštva su se takmičili u gađanju pokretnih meta i spravljanju kotlića.

Održan je i šahovski turnir, a najboljima su uručene diplome i novčane nagrade. Danas je nastavljen trening i opismenjevanje za javne nastupe i komunikaciju članova opštinskih rukovodstava i zaposlenih u lokalnoj samoupravi, a osim srebreničkih opštinara, treningu je prisustvovala i grupa zaposlenih u opštinskoj samoupravi Vlasenice i pojedinci iz još nekih opština iz regije Birač.

Održano je i zavičajno književno veče u organizaciji Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva “Prosvjeta” iz Srebrenice, a ljubiteljima književnosti su svoje stvaralaštvo predstavili Aleksandra Saša Jovanović, Valentina Milkovska i Ratko Marković Riđanin, književnici rođeni u srebreničkoj opštini koji žive i rade u Srbiji.

Današnji program završen je smotrom folklora u organizaciji Srpskog kulturno-umjetničkog društva “Sveti despot Stefan Lazarević”, a publici su se predstavili i folkloraši KUD “Most” iz Bratunca, zatim “Prosvjete” i “Birča” iz Vlasenice, “Boksita” iz Milića, “Sveti Đorđe” iz Šekovića i folklorni ansambli iz Drinjače kod Zvornika.

Smotra folklora pod sloganom “Drino vodo žubora ti tvoga...” privukla je veliki broj posjetilaca, predstavljen je veliki broj koreografija srpskih igara iz raznih krajeva Srbije i Republike Srpske.

“Dani Srebrenice” otvoreni su 24. maja i planirano je da traju do 6. juna, kada će biti završeni obilježavanjem Dana Narodne biblioteke u ovom mjestu i dodjelom nagrada autorima najboljih literarnih, likovnih i foto radova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana