Dobrotvorno veče za obnovu manastira Svetih arhangela kod Prizrena

Srna
Dobrotvorno veče za obnovu manastira Svetih arhangela kod Prizrena

BRČKO - U Brčkom je večeras, u Kulturno-administrativnom centru “Patrijarh srpski Pavle”, održano dobrotvorno veče za pomoć u obnovi manastira Svetih arhangela kod Prizrena.

“Da pomognemo baš ovaj manastir odlučili smo zbog toga što je iguman arhimandrit Mihajlo Tošić porijeklom iz Brčkog”, rekao je novinarima Pero Rikanović, sekretar brčanskog Udruženja navijača “Crvene zvezde” koje je organizovalo dobrotvorno veče.

On je podsjetio da je ta ideja nastala nakon što je nekoliko članova Udruženja nedavno posjetilo Visoke Dečane i Pećku patrijaršiju na Kosovu i Metohiji i vidjelo kako sveštenstvo tamo teško živi.

Rikanović je naveo da je večeras prikupljeno 6.000 KM dobrovoljnih priloga građana.

Iguman manastira Svetih arhangela arhimandrit Mihajlo rekao je da značaj nije u prikupljenom novcu, već u tome što postoje ljudi koji misle na njih i žele da pomognu.

“Koliko god novca čovek da ima, ako nije zadovoljan, njemu nikad nije dovoljno. I sa malo novca može lepo da se živi. Ne pokreće nas novac, nego sećanje i ljubav”, naglasio je arhimandrit Mihajlo.

Predsjednik Fudbalskog kluba “Crvena zvezda” iz Beograda Svetozar Mijailović
izrazio je nadu da će se za primjerom Udruženja navijača iz Brčkog krenuti i druga udruženja i pomoći očuvanju svetinja na Kosovu i Metohiji.

On je istakao da je “Crvena zvezda” učesnik mnogih humanitarnih akcija.

Dobrotvornoj večeri u Brčkom prisustvovali su i potpredsjednik Fudbalskog kluba “Crvena zvezda” Jovan Aćimović i član Upravnog odbora Miljko Ristić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana