Cerović: Nastava na daljinu izazov za učenike, ali i nastavnike

Srna
Cerović: Nastava na daljinu izazov za učenike, ali i nastavnike

ISTOČNO SARAJEVO - Ivana Cerović, nastavnik solfeđa i teorije muzike u područnom odjeljenju Škole za osnovno muzičko obrazovanje na Palama, izjavila je da izvođenje nastave na daljinu predstavlja veliki izazov za učenike, njihove roditelje, ali i za nastavnike.

“Za sada se istinski trudimo da uz pomoć dostupnih sredstava, organizujemo nastavu najbolje što možemo. Svaki početak je težak, pa je takav bio i ovaj naš, virtuelni”, rekla je Cerovićeva Srni.

Ona je istakla da je iskustvo i ovdje od velikog značaja, pa uviđa da je svaki novi čas za nijansu kvalitetniji od prethodnog.

“Nadam se da djeca shvataju da i mi nastavnici imamo tremu i da se svakodnevno borimo sa njom”, rekla je Cerovićeva, diplomirani muzički pedagog koja predaje učenicima od pripremnog do šestog razreda, koliko i obuhvata osnovno muzičko obrazovanje.

Ona je istakla da se nastava solfeđa odvija onlajn, kako je trenutno jedino moguće i da teče prema planu.

Cerovićeva je navela da se ona, koleginica Gordana Manojlović Kovačević i njen suprug Darko trude da spoje tehniku, medije, znanje i iskustvo da bi djeca iz grada Istočno Sarajevo i šire dobili kvalitetnu i svima pristupačnu nastavu.

Ona je dodala da snimaju zvučne primjere, pjevaju i sviraju, a onda to šalju djeci putem vajber grupa, pišu im notne zapise, fotografišu, te daju dodatna objašnjenja.

“Djeci i roditeljima smo na raspolaganju 24 časa i to nam nije teško. Svjesni smo da je ovo vanredna situacija i sve nam je u opisu posla i radnog mjesta. Nadam se da i ostale kolege slično razmišljaju”, naglasila je Cerovićeva. Cerovićeva, koja rukovodi i horom koji djeluje pri Srpskom prosvjetnom i kulturnom društvu /SPKD/ “Prosvjeta” sa Pala, rekla je da su sve aktivnosti hora obustavljene za sada obustavljene.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana