Церовић: Настава на даљину изазов за ученике, али и наставнике

Срна
Церовић: Настава на даљину изазов за ученике, али и наставнике

ИСТОЧНО САРАЈЕВО - Ивана Церовић, наставник солфеђа и теорије музике у подручном одјељењу Школе за основно музичко образовање на Палама, изјавила је да извођење наставе на даљину представља велики изазов за ученике, њихове родитеље, али и за наставнике.

“За сада се истински трудимо да уз помоћ доступних средстава, организујемо наставу најбоље што можемо. Сваки почетак је тежак, па је такав био и овај наш, виртуелни”, рекла је Церовићева Срни.

Она је истакла да је искуство и овдје од великог значаја, па увиђа да је сваки нови час за нијансу квалитетнији од претходног.

“Надам се да дјеца схватају да и ми наставници имамо трему и да се свакодневно боримо са њом”, рекла је Церовићева, дипломирани музички педагог која предаје ученицима од припремног до шестог разреда, колико и обухвата основно музичко образовање.

Она је истакла да се настава солфеђа одвија онлајн, како је тренутно једино могуће и да тече према плану.

Церовићева је навела да се она, колегиница Гордана Манојловић Ковачевић и њен супруг Дарко труде да споје технику, медије, знање и искуство да би дјеца из града Источно Сарајево и шире добили квалитетну и свима приступачну наставу.

Она је додала да снимају звучне примјере, пјевају и свирају, а онда то шаљу дјеци путем вајбер група, пишу им нотне записе, фотографишу, те дају додатна објашњења.

“Дјеци и родитељима смо на располагању 24 часа и то нам није тешко. Свјесни смо да је ово ванредна ситуација и све нам је у опису посла и радног мјеста. Надам се да и остале колеге слично размишљају”, нагласила је Церовићева. Церовићева, која руководи и хором који дјелује при Српском просвјетном и културном друштву /СПКД/ “Просвјета” са Пала, рекла је да су све активности хора обустављене за сада обустављене.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана