Bratunac: U toku izrada projekta za zaobilaznicu

Srna
Bratunac: U toku izrada projekta za zaobilaznicu

BRATUNAC - Načelnik bratunačke opštine Nedeljko Mlađenović izjavio je Srni da je u toku izrada projektne dokumentacije za izgradnju zaobilaznice oko Bratunca da bi se rasteretio saobraćaj kroz ovo mjesto.

"Zaobilaznicu ćemo graditi uporedo sa industrijskom i bescarinskom zonom pored graničnog prelaza kod novog mosta preko Drine između Bratunca i Ljubovije", naveo je Mlađenović.

On ističe da je izgradnja zaobilaznice neophodna jer se očekuje znatno povećanje prometa vozila nakon izgradnje carinskog terminala i otvaranja graničnog prelaza kod mosta "Bratoljub".

"Srbija je najavila da uskoro počinje izgradnju dionice auto-puta od petlje kod Lajkovca do Ljubovije i izgradnju tunela između Pecke i Ljubovije što će skratiti taj put u odnosu na sadašnji", pojasnio je Mlađenović.

Prema njegovim riječima, biće to najkraći put od Sarajeva za Beograd što će posebno dovesti do pojačanja frekvencije saobraćaja, pa je potrebno do tada završiti zaobilaznicu da bi se spriječilo stvaranje gužvi i zastoja u saobraćaju kroz Bratunac.

Mlađenović je napomenuo da opština neće moći sama da finansira realizaciju tog projekta i da očekuje da će podršku pružiti Vlada Republike Srpske, te da će dio troškova snositi Javno preduzeće "Putevi Republike Srpske".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana