Братунац: У току израда пројекта за заобилазницу

Srna
Братунац: У току израда пројекта за заобилазницу

БРАТУНАЦ - Начелник братуначке општине Недељко Млађеновић изјавио је Срни да је у току израда пројектне документације за изградњу заобилазнице око Братунца да би се растеретио саобраћај кроз ово мјесто.

"Заобилазницу ћемо градити упоредо са индустријском и бесцаринском зоном поред граничног прелаза код новог моста преко Дрине између Братунца и Љубовије", навео је Млађеновић.

Он истиче да је изградња заобилазнице неопходна јер се очекује знатно повећање промета возила након изградње царинског терминала и отварања граничног прелаза код моста "Братољуб".

"Србија је најавила да ускоро почиње изградњу дионице ауто-пута од петље код Лајковца до Љубовије и изградњу тунела између Пецке и Љубовије што ће скратити тај пут у односу на садашњи", појаснио је Млађеновић.

Према његовим ријечима, биће то најкраћи пут од Сарајева за Београд што ће посебно довести до појачања фреквенције саобраћаја, па је потребно до тада завршити заобилазницу да би се спријечило стварање гужви и застоја у саобраћају кроз Братунац.

Млађеновић је напоменуо да општина неће моћи сама да финансира реализацију тог пројекта и да очекује да ће подршку пружити Влада Републике Српске, те да ће дио трошкова сносити Јавно предузеће "Путеви Републике Српске".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана