Blagojević: Od početka godine utrošeno 70 odsto sredstava

Srna
Foto: Srna

ŠAMAC- Iz opštinskog Fonda solidarnosti u Šamcu od početka godine utrošeno je oko 70 odsto sredstava na ime jednokratnih pomoći, koje se isplaćuju đacima, studentima i za liječenje u iznosima od po 100 do 300 KM, izjavio je Srni predsjednik Upravnog odbora Fonda Lazar Blagojević.

"Za početak nove školske godine đacima, čiji su roditelji članovi Fonda, podijelili smo 30 jednokratnih novčanih pomoći", reko je Blagojević i napomenuo da je budžet na godišnjem niovu oko 15.000 KM.

On je dodao da su za devet mjeseci, između ostalog, dali i 10 jednokratnih novčanih pomoći za liječenje, pomogli maturante po završetku školovanja, a kako budu rapolagali sredstvima uoči Nove godine podijeliće jednokratnu pomoć za oko 40 studenata, kao i određeni broj božićnica.

Blagojević je napomenuo da je ukupan godišnji budžet Fonda najvećim dijelom sastavljen od članarina, ali da dobar dio sredstava izdvajaju i drugi građani, kao i odbornici u lokalnom parlamentu, opštinski funkcioneri, te opština kao jedan od osnivača Fonda.

Predsjednik Opštinske boračke organizacije Šamac Radovan Zoranović rekao je da je ta organizacija jedan od osnivača Fonda, koji broji oko 300 članova. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana