Благојевић: Од почетка године утрошено 70 одсто средстава

Срна
Foto: Срна

ШАМАЦ- Из општинског Фонда солидарности у Шамцу од почетка године утрошено је око 70 одсто средстава на име једнократних помоћи, које се исплаћују ђацима, студентима и за лијечење у износима од по 100 до 300 КМ, изјавио је Срни предсједник Управног одбора Фонда Лазар Благојевић.

"За почетак нове школске године ђацима, чији су родитељи чланови Фонда, подијелили смо 30 једнократних новчаних помоћи", реко је Благојевић и напоменуо да је буџет на годишњем ниову око 15.000 КМ.

Он је додао да су за девет мјесеци, између осталог, дали и 10 једнократних новчаних помоћи за лијечење, помогли матуранте по завршетку школовања, а како буду раполагали средствима уочи Нове године подијелиће једнократну помоћ за око 40 студената, као и одређени број божићница.

Благојевић је напоменуо да је укупан годишњи буџет Фонда највећим дијелом састављен од чланарина, али да добар дио средстава издвајају и други грађани, као и одборници у локалном парламенту, општински функционери, те општина као један од оснивача Фонда.

Предсједник Општинске борачке организације Шамац Радован Зорановић рекао је да је та организација један од оснивача Фонда, који броји око 300 чланова. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана