Bijeljina: Dodijeljena 33 gradska priznanja

G.S.
Bijeljina: Dodijeljena 33 gradska priznanja

BIJELjINA - Na svečanosti povodom Dana grada u Bijeljini danas su uručena 33 gradska priznanja zaslužnima za razvoj lokalne zajednice među kojima su najbrojniji zdravstveni radnici koji se bore protiv pandemije virusa korona.

 

"Imali smo specifičnu i tešku godinu koju je obilježila borba protiv pandemije virusa korona i zbog toga je trećina nagrađenih iz Bolnice Sveti vračevi i Doma zdravlja Bijeljina", rekao je na svečanosti gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić.

On je dodao da su to ljudi koji su se nesebično borili protiv ove pošasti i istakao da borba protiv virusa korona još nije završena.

Čestitajući građanima Dan prvog oslobođenja Bijeljine u Drugom svjetskom ratu 1943. godine, Mićić je zaželio da narednu proslavu Dana grada Bijeljina dočeka sa još više postignutih uspjeha i realizovanih projekata na dobrobit svih građana.

Predsjednik Skupštine grada Aleksandar Đurđević čestitao je sugrađanima Dan grada, istakavši da se u doba pandemije virusa korona i ovaj praznik obilježava na specifičan način.

"Čestitam svima koji su dobili priznanja i neka im to bude podstrek u radu u narednom periodu", rekao je Đurđević.

U ime svih nagrađenih zahvalila se Danijela Đukin, direktor Doma zdravlja Bijeljina, naglasivši da je riječ o ljudima koji su ostvareni u svojim profesijama.

"I sama sam prije dvije godine nagrađena Zlatnom medaljom Filip Višnjić za najhumanijeg ljekara Semberije i srce mije bilo ogromno, a danas se još bolje osjećam jer je desetak radnika iz Doma zdravlja nagrađeno za nesebičan i krajnje odgovoran rad u borbi protiv virusa korona", rekla je Đukinova.

Ovogodišnji dobitnik najvišeg priznanja Bijeljine - Povelje grada je srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, za izuzetan doprinos razvoju lokalne samouprave i zalaganje za izgradnju vitalnih infrastrukturnih projekata u Bijeljini.

Zlatnom medaljom "Knez Ivo od Semebrije" posthumno je nagrađen Đoko Mihajlović, dugogodišnji generalni sekretar Crvenog krsta Republike Srpske, za nesebičnost i požrtvovanost u humanitarnom radu.

Ovo priznanje je posthumno dodijeljeno i za Blagoja Gavrilovića, za ličnu hrabrost i nesebično požrtvovanje u proteklom otadžbinskom ratu, te predan rad u Boračkoj organizaciji.

Zlatnom medaljom "Knez Ivo od Semebrije" nagrađeni su učesnici humanitarne akcije "Respiratori za Srpsku", kao i Bolnica "Sveti vračevi" i Dom zdravlja u Bijeljini za izuzetan doprinos i nesebičan rad u vrijeme borbe protiv virusa korona.

Među dobitnicima priznanja su Udruženje veterana "Garda Panteri", Gradska organizacija porodica zarobljenih, poginulih i nestalih lica iz Bijeljine i niz pojedinaca i firmi zaslužnih za razvoj Bijeljine u različitim oblastima.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana