Бијељина: Додијељена 33 градска признања

Г.С.
Бијељина: Додијељена 33 градска признања

БИЈЕЉИНА - На свечаности поводом Дана града у Бијељини данас су уручена 33 градска признања заслужнима за развој локалне заједнице међу којима су најбројнији здравствени радници који се боре против пандемије вируса корона.

 

"Имали смо специфичну и тешку годину коју је обиљежила борба против пандемије вируса корона и због тога је трећина награђених из Болнице Свети врачеви и Дома здравља Бијељина", рекао је на свечаности градоначелник Бијељине Мићо Мићић.

Он је додао да су то људи који су се несебично борили против ове пошасти и истакао да борба против вируса корона још није завршена.

Честитајући грађанима Дан првог ослобођења Бијељине у Другом свјетском рату 1943. године, Мићић је зажелио да наредну прославу Дана града Бијељина дочека са још више постигнутих успјеха и реализованих пројеката на добробит свих грађана.

Предсједник Скупштине града Александар Ђурђевић честитао је суграђанима Дан града, истакавши да се у доба пандемије вируса корона и овај празник обиљежава на специфичан начин.

"Честитам свима који су добили признања и нека им то буде подстрек у раду у наредном периоду", рекао је Ђурђевић.

У име свих награђених захвалила се Данијела Ђукин, директор Дома здравља Бијељина, нагласивши да је ријеч о људима који су остварени у својим професијама.

"И сама сам прије двије године награђена Златном медаљом Филип Вишњић за најхуманијег љекара Семберије и срце мије било огромно, а данас се још боље осјећам јер је десетак радника из Дома здравља награђено за несебичан и крајње одговоран рад у борби против вируса корона", рекла је Ђукинова.

Овогодишњи добитник највишег признања Бијељине - Повеље града је српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик, за изузетан допринос развоју локалне самоуправе и залагање за изградњу виталних инфраструктурних пројеката у Бијељини.

Златном медаљом "Кнез Иво од Семебрије" постхумно је награђен Ђоко Михајловић, дугогодишњи генерални секретар Црвеног крста Републике Српске, за несебичност и пожртвованост у хуманитарном раду.

Ово признање је постхумно додијељено и за Благоја Гавриловића, за личну храброст и несебично пожртвовање у протеклом отаџбинском рату, те предан рад у Борачкој организацији.

Златном медаљом "Кнез Иво од Семебрије" награђени су учесници хуманитарне акције "Респиратори за Српску", као и Болница "Свети врачеви" и Дом здравља у Бијељини за изузетан допринос и несебичан рад у вријеме борбе против вируса корона.

Међу добитницима признања су Удружење ветерана "Гарда Пантери", Градска организација породица заробљених, погинулих и несталих лица из Бијељине и низ појединаца и фирми заслужних за развој Бијељине у различитим областима.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана