Sud naredio privođenje razbojnika

Nebojša Tomašević
Sud naredio privođenje razbojnika

Banjaluka - Banjalučki Okružni sud izdao je naredbu za prinudno dovođenje optuženog Ratomira Vožnija (38) iz Banjaluke jer se nije pojavio na suđenju za razbojništvo.

On će na osnovu te naredbe prinudno biti doveden na sljedeće zakazano ročište u januaru. Na suđenje nije stigao ni njegov sugrađanin Milan Malić (25) koji je u međuvremenu završio u pritvoru zbog drugog krivičnog djela.

Osim Vožnija i Malića u ovom slučaju optuženi su još Jovan Gavrić (26) iz Gradiške i Banjalučanin Dženan Juzbašić (29).

Predsjednik sudskog vijeća koje sudi optuženoj četvorci Pane Gavrić istakao je da je suđenje biti odgođeno za 17. januar. Skrenuo je pažnju braniocu Malića da je trebalo ranije da obavijesti Sud da je njegov branjenik u pritvoru.

Prema optužnici Jovan Gavrić i ostali 24. juna 2014. godine napali su i pretukli Aleksandra K. i njegovog brata Njegoša K. kojeg su nečim  uboli u grudi u banjalučkoj ulici Miše Stupara.

Tom prilikom  od Aleksandra su oteli torbicu s ličnim dokumentima 100 maraka i ključeve od "mercedesa". U optužnici se navodi da je tog dana Aleksandru prvi prišao Jovan Gavrić i od njega zatražio da mu da novac, a kada je on to odbio udario ga je pesnicom u glavu.

Tada se u tuču uključio i Malić i udario Aleksandra koji je nekako uspio da pozove brata Njegoša da mu pomogne da se odbrani. Čim je Njegoš stigao Gavrić ga je udario u glavu, a zatim su se u batinanje uključili Juzbašić i Malić, a neko od napadača ga je oštrim predmetom ubo u grudi. Nakon toga su razbojnici oteli torbicu od Aleksandra i pobjegli. Njegoš je tada zadobio teške povrede opasne po život od kojih se kasnije oporavio. Većina optuženih od ranije je poznata po krivičnim djelima, a Juzbašić se nalazi na izdržavanju zatvorske kazne.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana