Змијом и дрвеном ногом до титуле најлажова

Снежана Тасић
Змијом и дрвеном ногом до титуле најлажова

Приједор - Драган Јокић из Омарске код Приједора побједник је 27. ловачке "Лажијаде", манифестације у којој се такмичари надмећу у измишљању невјероватних ловачких прича, а титулу "најлажова" донио му је догађај са змијом и ловцем са дрвеном ногом.

Ова јединствена ловачка манифестација, коју традиционално организује Ловачко удружење "Срндаћ" из Омарске, привукла је велики број љубитеља лова из Републике Српске и Србије.

Централни догађај вечери, као и сваке године, било је  такмичење у причању ловачке приче, а Јокић је добро насмијао све присутне у салону "Пети неплан", гдје је у суботу увече одржано ово дружење ловаца.

Међу шест испричаних прича најбоља је била Јокићева, за коју тврди да је, осим малих детаља, потпуно истинита.

Он је препричао догађај из заједничког лова са колегом који има дрвену ногу. Током лова, како каже, колегу је ујела змија за ту дрвену ногу. Она је почела да натиче, а када су стигли кући, успјели су да од ње нацијепају десет метара дрва.

Јокић, коме је ово први тријумф на "Лажијади", каже да би се у неким другим приликама замислио да је освојио титулу "најлажова", али у овој не.

- Све ово је један лијепи обичај, да се ловци састану, друже, запјевају  и одморе од свакодневних обавеза - рекао је Јокић, којем је, осим побједничког пехара, припала и награда од 500 КМ.

Предсједник Организационог одбора "Лажијаде" Жељко Романић изјавио је да је циљ манифестације првенствено дружење.

- Ово је већ скоро три деценије добар "изговор" да се окупимо, дружимо, провеселимо, насмијемо и са овог мјеста поручимо људима да нађу некакав повод који ће их окупити. Јер, ово све је пуно позитивног духа, без трунке негативне енергије - рекао је Романић.

Ово је била прилика за сусрет са гостима из Србије из Ловачког удружења "Трест" из Петровца на Млави, које је побратимљено са Ловачким удружењем "Срндаћ".

Предсједник "Треста" Аца Гера Животић изјавио је да ово побратимство траје од 2002. године и да им много значи.

- Ми волимо да дођемо у Поткозарје, али исто тако волимо да нама дођу гости у равну Млаву - рекао је Животић.

Овај догађај је окупио више стотина ловаца, за чије се добро расположење побринуло Културно-умјетничко друштво "Омарска".

"Лажијаду", поред приче, пјесме и доброг расположења, краси и богата томбола, у којој су најсрећнији добили неку од вриједних награда које ће добро доћи ловцима у неким будућим одласцима у лов, из којег ће се враћати, уколико не са плијеном, онда са добрим причама.

Организацију овог догађаја подржала је и Градска управа Приједора.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана