U Bijeljini puštena u saobraćaj Ulica Srpske vojske

Srna
U Bijeljini puštena u saobraćaj Ulica Srpske vojske

Bijeljina - U Bijeljini je u petak u saobraćaj puštena novoasfaltirana Ulica srpske vojske.

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić rekao je da je zadovoljan jer je priveden kraju veliki posao, budući da je ovo jedna od ključnih saobraćajnica u gradu, te istakao da će uslijediti uređenje trotoara i postavljanje javne rasvjete.


“Kada uradimo i taj dio posla možemo reći da je ova ulica završena”, rekao je Mićić novinarima.

On je podsjetio da je rok za završetak izgradnje Ulice srpske vojske bio januar iduće godine, ali se radilo intenzivno da bi ova saobraćajnica što prije bila puštena u saobraćaj.

Mićić je zamolio građane da imaju razumijevanja što radovi traju dugo, s obzirom na to da je ova ulica vrlo duga, te su i radovi komplikovani.

Prema njegovim riječima, dubina kopanja bila je šest metara, cjelokupna infrastruktura građena je iznova, uključujući kišnu i fekalnu kanalizaciju, kao i zamjenu azbestnih cijevi u vodovodnoj mreži.

Mićić je dodao da su okolne ulice još makadamske, ali će i one biti asfaltirane.

On je najavio da će sljedeća biti rađena Ulica 27. marta, ali da će sigurno biti završene i sve ostale ulice.

“Radimo nešto što nije urađeno 50 godina, završavamo veliki posao”, istakao je Mićić.

Načelnik Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove i zaštitu životne sredine Tomica Stojanović rekao je da je Ulica srpske vojske, sa aspekta bezbjednosti saobraćaja i protoka vozila, jedna od najbitnijih, i njenim otvaranjem biće rasterećen veliki dio problema na gradskoj uličnoj mreži.

On je naveo da je skoro u potpunosti završena horizontalna i vertikalna signalizacija, te da će narednih dana biti intenzivirani radovi, da bi bila završena i javna rasvjeta.

Stojanović je najavio i radove u ulicama Raje Baničića, Dimitrija Tucovića, Račanskoj, izgradnju kružne raskrsnice između ulica Miloša Obilića, Sremske, Raje Baničića i Živojina Mišića.

“Drinska ulica će, nakon rekonstrukcije, u potpunosti promijeniti izgled, jer ćemo tamo postaviti i trotoar”, kaže Stojanović.

Direktor preduzeća “Higra” Dragan Sarić rekao je da je Ulica srpske vojske od kilometar i dvjesto metara jedna od najdužih koje rade.

On je najavio da će tokom avgusta raditi Ulicu Nikole Spasojevića i Ulicu 27. marta.

Puštanju u saobraćaj Ulice srpske vojske u Bijeljini prisustvovali su i srpski član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić i šef Kluba poslanika SDS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Vukota Govedarica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana