Rogatica: Za zapošljavanje 101 lica izdvojeno 410.000 KM

Rogatica: Za zapošljavanje 101 lica izdvojeno 410.000 KM 14.08.2018 22:14 | Srna

Direktor Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske Miroslav Vujičić i načelnik opštine Rogatica Milorad Jagodić potpisali su danas ugovor o zapošljavanju 101 lica u Rogatici u okviru šest projekata u vrijednosti 410.000 KM.

Vujičić je rekao da su ugovori potpisani sa 40 poslodavaca i pet lica za projekat samozapošljavanja djece poginulih boraca, te dodao da će na taj način posao dobiti pet odsto nezaposlenih sa područja Rogatice.

On je naveo da je riječ o projektima zapošljavanja i samozapošljavanja djece poginulih boraca, žena u ruralnom području, pripravnika i to djece poginulih boraca i djece koja su završila fakultete, te projekat regresnog povrata doprinosa.

On je dodao da za dva projekta poslodavci nisu iskazali zainteresovanost.

“Danas smo privrednicima predstavili ideje i projekte koje ćemo realizovati u idućoj godini i čuli mišljenja poslovne zajednice o tome šta bi trebalo mijenjati”, naglasio je Vujičić i dodao da će sve sugestije biti uvažene, a o nekima će biti obaviješteni resorno ministarstvo i Vlada Republike Srpske.

Jagodić je rekao da je značajno zapošljavanje 101 lica na području Rogatice, od kojih će najveći broj posao dobiti u realnom sektoru, a ostali u administraciji i lokalnoj upravi.

Jagodić je istakao da je dobro što Vlada Republike Srpske, resorno ministarstvo i Zavod za zapošljavanje svake godine sprovode ove aktivnosti i iznalaze načine i mogućnosti kako da pomognu lokalnim zajednicama pri zapošljavanju.© Glas Srpske 2012 ISSN 2303-7385 | Impresum | Marketing | Kontakt | Latinica | Ćirilica