Pri kraju izgradnja kuće za Kostiće iz Ugljevika

Srna
Pri kraju izgradnja kuće za Kostiće iz Ugljevika

Ugljevik - Mukama šestočlane porodice Kostić iz mjesta Tutnjevac kod Ugljevika nazire se kraj jer bi uskoro trebalo da bude završena izgradnja kuće u kojoj će nastaviti normalan život.

Ovu porodicu, koja je obuhvaćena programom pomoći u stambenom zbrinjavanju socijalno ugroženih porodica, u subotu su posjetili predstavnici opštine Ugljevik i Centra za socijalni rad. U porodici Kostić uz roditelje odrasta četvoro djece, od kojih je dvoje punoljetno i niko nije zaposlen. Socijalna pomoć i dječji dodatak nisu dovoljni, pa Kostići idu da rade za dnevnicu kad god im se ukaže prilika kako bi prehranili svoju porodicu.

Stojan Kostić je rekao da će njegovoj porodici nova kuća, koja bi uskoro trebalo da bude završena, mnogo značiti jer su im potrebni normalni uslovi za život.

Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić podsjetio je da izgradnja doma Kostićima nije jedino gradilište na području opštine, te da je istim programom obuhvaćena i izgradnja kuća za porodice Blagojević i Josipović, koje su u teškoj materijalnoj situaciji i stambeno nezbrinute. On je rekao da je opština Ugljevik do sada za stambeno zbrinjavanje višečlanih porodica izdvojila oko 10.000 KM.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana