Отежан саобраћај на локалним путевима на Романији

Срна
Отежан саобраћај на локалним путевима на Романији

Соколац - На подручју Сокоца на локалним путевима саобраћај се одвија отежано и успорено због сњежних наноса насталих током ноћи, па је механизација за чишћење већ упућена ка Соколовићима, Барама, Каљини, Ћаваринама и Бјелосављевићима.

Стручни сарадник за локалне путеве општине Соколац Миланко Добриловић рекао је Срни да су сви приоритетни правци према центрима мјесних заједница били очишћени, али да је снијег ношен јаким вјетром замео све што је јуче урађено.

Он истиче да ће служба за одржавање путева у зимском периоду учинити све да чишћење локалних путева буде успјешно завршено.

“Иако је служба локалне управе добро организована и повезана са предузећем жРоманијапутевиж и неколико коопераната који одржавају проходност локалних путева, сњежни наноси су нас опет јутрос вратили на сеоско подручје, гдје ће механизација радити током дана”, навео је Добриловић.

Добриловић је рекао да је на Сокоцу просјечна висина сњежног покривача 32 центиметра, али да је мјестимично и на планинским подручјима знатно већа, што отежава чишћење локалних путева, посебно у удаљеним селима.

Он тврди да су у урбаном дијелу Сокоца све саобраћајнице очишћене, али да је саобраћај успорен због снијега који од јуче непрестано пада на овом подручју.

Добрилобић је додао да се на одржавању путева ради према приоритетима утврђеним у Програму зимског одржавања улица, насеља, локалних и некатегорисаних путних праваца на подручју општине Соколац за ову годину.

Према подацима Центра за обавјештавање Подручног одјељења Цивилне заштите Соколац, електро и водоснабдијевање потрошача на подручју ове општине је уредно.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана