Обновљени сеоски путеви у Српцу

Д. Ј.
Обновљени сеоски путеви у Српцу

Србац - Асфалтирањем посљедње дионице пута у Ситнешима дуге 450 метара завршен је пројекат реконструкције путних праваца у осам србачких села који је реализован у сарадњи општине Србац и Међународног фонда за развој пољопривреде (ИФАД).

То је био један од највреднијих пројеката реализованих у србачкој општини у протеклој години, чија је вриједност износила 723.000 КМ.

- Иако је путна комуникација на подручју општине прилично добра, многи путеви још су у лошем стању, а један број њих до овог пројекта никада није био асфалтиран. Овом инвестицијом била су обухваћена 9,2 километра путева, у чему смо имали и финансијску помоћ мјештана који су с општином обезбиједили 30 одсто новца, а преостали износ је издвојио ИФАД - рекао је начелник општине Србац Млађан Драгосављевић.

Поред дионице у Ситнешима, асфалтом су пресвучени путеви у Кукуљама у дужини од 4,2 километра, Дугом Пољу 1,2 километра, Коровима 1.193 метра, Разбоју Љевчанском 800 метара, Каоцима 487 метара, Новој Веси 478 метара и Лилићу 450 метара.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана