Novi bubreg nada za bolji život Rogatičanina Siniše Draškovića

S. M.
Novi bubreg nada za bolji život Rogatičanina Siniše Draškovića

Rogatica - U istinitost narodne izreke: “Dok si zdrav i voda ti je slatka, a kad bolest dođe ništa nije tako” uvjerio se i Rogatičanin Siniša Drašković (53), kojem su bubrezi potpuno otkazali i jedini spas je transplantacija.

Zbog bolesti bubrega od avgusta prošle godine je na dijalizi, na koju ide tri dana sedmično u 60 kilometara udaljenu fočansku bolnicu.

Prve simptome bolesti za koju se sumnja da je došla kao posljedica prebolovane mišije groznice, koju je zaradio kao vojnik tokom posljednjeg rata, osjetio je u 2012. godini.

- Koristio sam sve što su mi ljekari prepisivali, pa i ono što je bilo u domenu narodne medicine. Na moju nesreću nisam uspio da zaustavim napredovanje bolesti i bubrezi su se naglo sušili, a ja došao do dijalize i zaključka nefrologa da je, dok su još zdravi ostali vitalni organi, neophodna kadaverična transplantacija i ugradnja zdravog, doniranog bubrega - priča Drašković.

Brzo je utvrđeno da niko iz porodice ne može da mu donira bubreg i preporuka je da ide po bubreg u Italiju, za šta je potrebno 65.000 evra. I tu počinje nova mora Siniše i njegove porodice, uz pitanje kako obezbijediti toliki novac.

Draškovići imaju poslastičarnicu, a pravljenje i prodaja kolača nije dovoljna ni za egzistenciju porodice u kojoj je nezaposlena supruga i dva sina studenta. Zbog svega, priča Siniša, borac prve kategorije iz posljednjeg rata, nada se u pomoć ljudi dobre volje.

- Imam podršku od Opštinske boračke organizacije, mojih ratnih drugova i prijatelja. Naišao sam i na razumijevanje načelnika opštine, koji je obećao da će podržati sve akcije da dođem do potrebnog novca za transplantaciju u Padovi - kaže Drašković.

Tekući računi

Za prikupljanje pomoći u vezi sa liječenjem Siniše Draškovića već su otvoreni tekući računi. Pomoć u domaćoj valuti može biti uplaćivana na tekući račun broj: 562-012-81508577-21 kod BNL banke, a u devizama na račun: Siniša Drašković IBAN BA 395620128150859176 SWIFT BIC: RAZBBA 22.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana