На рачунима предузетника из Источмпг Новог Сарајева 40.000 марака

Срна
На рачунима предузетника из Источмпг Новог Сарајева 40.000 марака

Источно Сарајево - Начелник општине Источно Ново Сарајево Љубиша Ћосић потписао је јуче уговор о подстицајима од око 40.000 КМ са 17 предузетника који се баве различитим пословним дјелатностима.

Ћосић је навео да је ријеч о подстицајним средствима из прошле године, јер је конкурс каснио те да би ускоро требало да буде расписан и за ову годину.

- Надлежна комисија Одјељења за привреду и друштвене дјелатности је на основу пристиглих пријава подржала оне који дужи период послују или су тек почели са радом, а имају реалне финансијске показатеље да могу наставити пословање на подручју ове локалне заједнице - рекао је Ћосић.

Према његовим ријечима, било је пријава из различитих бранши, гдје се издвајају козметички салони, сувенирнице, као и радње које се баве графичком дјелатношћу и трговином, што значи да локална заједница овим програмом подржава широк дијапазон привредних дјелатности.

Један од предузетника који је потписао уговор за добијање подстицајних средстава је и Младен Видовић, чија супруга је власник сувенирнице “Ствар на дар”.

- Износ од 1.500 КМ биће искоришћен за куповину нових машина да бисмо употпунили производњу. Сувенирница је за сада једина на подручју ове општине, полако се и ширимо. Отворили смо једну пословницу у Требињу и за сада смо задовољни - истакао је Видовић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана