Модрича: Изведена приредба “И ми смо дио вас”

Срна

Модрича - Манифестација “Зимски град Модрича” вечерас је настављена приредбом под називом “И ми смо дио вас” коју су извела дјеца Дневног центра за лица са посебним потребама “Сунце Обервалиса” из Модриче.

Координатор Дневног центра Јелена Антић рекла је да је вечерашња приредба у Српском културном центру први јавни наступ дјеце ометене у развоју, корисника услуга ове установе која је основана 2015. године.

“Уз подршку начелника општине Младена Крекића искористили смо прилику да наступимо пред становницима Модриче и покажемо да смо дио њих и наше општине”, рекла је Антићева.

Она је истакла да је задовољна приредбом и да се нада да ће ова дјеца убудуће чешће учествовати у манифестацијама које организује општина.

Антићева је навела да услуге Дневног центра седмично користи 47 дјеце и одраслих, од којих је 20 учествовало у приредби.

Начелник општине Младен Крекић рекао је да се мотом приредбе “И ми смо дио вас” шаље порука да су лица са посебним потребама дио Модриче.

“Власт и становници имају обавезу да помажу овим особама, да их уважавају, те да им пруже прилику да у складу са њиховим могућностима учествују у свим догађајима на простору општине”, рекао је новинарима Крекић.

Он је нагласио да је Дневни центар за кратко вријеме оправдао постојање и улагања донатора из Швајцарске и општине Модрича у његову изградњу, опремање и рад.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана