Incko: Mladi su dokaz da se može živjeti zajedno

Srna
Incko: Mladi su dokaz da se može živjeti zajedno

Srebrenica - Visoki predstavnik u BiH Valentin Incko u srijedu je posjetio učesnike “Srebrenica muzičkog kampa 2018” u čijem radu učestvuje 150 djece iz Srbije, Hrvatske i BiH.

Incko je prisustvovao izvođenju nekoliko pjesama koje su učesnici kampa uvježbali pripremajući se za zajednički koncert 3. avgusta u Srebrenici. 

“Mladi muzičari iz tri zemlje koji su se okupili u Srebrenici najbolji su dokaz da se može živjeti zajedno. Svijet bi bio drugačiji kada bi svako svirao neki instrument ili pjevao”, naglasio je Incko. 

Predsjednica austrijske humanitarne organizacije “Seljaci pomažu seljacima” Doraja Eberle rekla je da je Incko došao na poziv djece, u koju je, kako je istakla, neophodno više ulagati jer su ona budućnost i snaga za stvaranje boljih uslova za život. 

Ova austrijska organizacija šest godina u cijelosti finansira rad srebreničke “Kuće dobrih tonova”, koja okuplja oko 350 djece iz Srebrenice, Bratunca i Skelana i omogućava im besplatno muzičko obrazovanje, putovanja i koncerte, a organizator je i ovog šestodnevnog muzičkog kampa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana