Centar Srpca obučen u moderno ruho

D. J.
Centar Srpca obučen u moderno ruho

Srbac - Uže gradsko jezgro u Srpcu obučeno je u novo ruho nakon što je rekonstruisan plato kod zanatskog centra, koji je predstavljao ruglo grada.

Pored ljepšeg i urbanijeg izgleda, zahvaljujući ovoj investiciji dobijen je dodatni broj parking mjesta.

Načelnik Srpca Mlađan Dragosavljević kaže da je preostalo da se urede zelene površine na ovom lokalitetu a u planu je i postavljanje rasvjete čime će ovaj projekat biti u potpunosti realizovan.

- To je bio jedan od naših prioriteta a sredstva su stigla od Vlade Srbije koja nam je donirala 150.000 evra za realizaciju nekoliko projekata, među kojima je i rekonstrukcija zgrade Centra za socijalni rad u kojoj se nalazi i spomen-soba koja će takođe biti uređena. Sanacija ovog objekta biće završena do kraja godine - rekao je Dragosavljević. On podsjeća da se uz finansijsku pomoć Vlade RS trenutno odvija još nekoliko projekata, među kojima i rekonstrukcija puta u Malim Sitnešima koji bi uskoro trebalo da bude asfaltiran. Slični radovi će početi do kraja avgusta i u mjesnim zajednicama Kukulje i Bajinci.

Za ova tri projekta biće izdvojeno oko pola miliona KM.

- Ovih dana završen je tender za izbor izvođača radova na još nekoliko puteva koje ćemo rekonstruisati sredstvima Vlade RS, međunarodnih fondova i uz sufinansiranje mještana. Planirano je da svi radovi budu završeni u septembru ove godine - rekao je Dragosavljević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana