Alkohol i brzina povećali broj saobraćajki u Srpcu

D. J.
Alkohol i brzina povećali broj saobraćajki u Srpcu

Srbac - Za 11 mjeseci ove godine na srbačkim putevima je povećan broj saobraćajnih nesreća za 13,2 odsto u odnosu na isti period prošle godine, ali nije zabilježen nijedan slučaj sa smrtnim ishodom za razliku od 2017. godine kada su dva lica smrtno stradala.

Komandir Policijske stanice Srbac Nebojša Novaković kaže da je smanjen broj saobraćajnih nezgoda sa teškim tjelesnim povredama dok je broj nesreća sa lakše povrijeđenim licima na istom nivou kao i prethodne godine.

- Od ukupno 60 saobraćajnih nezgoda osam ih je bilo sa teže povrijeđenim licima dok je prošle godine bilo 13 - rekao je Novaković. On ističe da je najčešći uzrok saobraćajnih nesreća alkohol i prevelika brzina zbog čega je ovih dana pojačana kontrola saobraćaja na svim srbačkim putevima.

- Do 30. decembra će na važnijim putevima u Srpcu biti postavljen dual radar, a osim toga u opticaju je i naš pokretni radar koji svakodnevno mijenja lokaciju. Naši službenici su takođe ovih dana u saradnji sa Auto-moto društvom iz Srpca dijelili i promotivne letke građanima kako bi im ukazali na neophodnost korišćenja zimske opreme - rekao je Novaković.

Prema njegovim riječima, očekuje se da će na smanjenje broja nesreća u idućoj godini uticati i najavljeno uvođenje sistema video-nadzora koji će biti postavljen na sedam lokacija u gradu, a kamerama će biti pokriveni magistralni, regionalni i važniji lokalni putevi.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana