Сипајте омекшивач у водокотлић: Jефтини трикови уз помоћ којих ће ваш дом блистати

Г.С.
Сипајте омекшивач у водокотлић: Jефтини трикови уз помоћ којих ће ваш дом блистати

Заљубљеници у чишћење и одржавање куће често су у потрази за новим начинима како да доведу свој дом до савршенства, а да притом не потроше брдо новца.

Често се на друштвеним мрежама објављује садржај о омекшивачу за веш и његовим бројним примјенама, које нису искључиво везане за прање.

Иако је омекшивач намијењен за омекшавање веша приликом прања, као и за оплемењивање мириса истог, многе домаћице га примењују и за бројне друге ствари, од освјежавања простора до прања радијатора и тепиха.

Ово су неки од најзанимљивијих начина за коришћења омекшивача за веш:

Омекшивач за веш за прање судопере

Да, добро сте чули. Омекшивач за веш се користи и у кухињи! Позната британска инфлуенсерка Mrs. Hinch, показала је на друштвеним мрежама на који начин она пере своју судоперу. Након ове методе, судопера блиста и мирише на тек опрано рубље. Потребно је да се судопера запуши, да се у њу сипају два пуна чепа омекшивача, и да се на крају у судоперу дода врућа вода.

- Омекшивач оставите да дјелује четири сата, пустите воду из судопере и сунђером очистите ако је остало прљавштине - савјетује Mrs. Hinch.

Омекшивач за веш за прање прашњавих радијатора

И радијатори се могу прати омекшивачем за веш. Једна жена је подијелила на Тиктоку како пере прашњаве радијаторе, а за ову методу користила је сунђер, врућу воду и омекшивач. Важно је напоменути да се радијатори никада не перу у току трајања гријне сезоне.

- Омекшивач за веш на старом и прашњавом радијатору: сада изгледа као нов и сјајно мирише - подијелила је она.

Брисање прашине омекшивачем за веш

Корисница на Тиктоку "Clean Queen" показала је врло једноставан трик брисања прашине омекшивачем за веш. Овај трик је применила на лајснама на вратима, и констатовала како омекшивач спрјечава прашину да се скупља.

- Сипајте мало омекшивача на крпу и пребришите, омекшивач ће спријечити да се опет брзо скупи прашина - каже она у свом видеу.

Освјежавање тоалета омекшивачем за веш

Ово је многим женама један од омиљених трикова са омекшивачем за веш. Многе жене су подијелиле на друштвеним мрежама како одржавају своју WC шољу. Након што је добро оперу, директно у котлић сипају омекшивач како би купатило мирисало свjеже сваки пут када се пусти вода.

Прање улазних врата омекшивачем за веш

- Ако је добар за чишћење радијатора, зашто не би био и за врата - пише једна корисница на Инстаграму

- Са мало топле воде, омекшивачем и сунђером, она изгледају као нова.

Омекшивач за веш као освjеживач простора

Једна ТикТок корисница, под надимком Nic, подијелила је како у дифузер са дрвеним штапићима додаје омекшивач и воду, а затим враћа коришћене штапиће.

- Мирише невјероатно, боље него прије - написала је она.

Чишћење тепиха

Ако желите открити колико прљавштине има на тепиху испред улазних врата или оном у купатилу, оперите га у кади с водом и омекшивачем, савјетују љубитељи чишћења. За најбољи ефекат препоручују прање тепиха у пјенушавој купки, а затим додавање мало омекшивача којег оставе да дјелује 30-ак минута прије испирања.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана