Ово је највећа грешка у кухињи коју многи праве

ГС
Foto: Илустрација

Сазнајте због чега би требало да престанете да правите ову грешку с папирним убрусима.

Постоји неколико разлога зашто није препоручљиво брисати судове папирним убрусима. Прво, папири убруси често садрже хемијске састојке који нису прикладни за контакт са посуђем које користимо за јело. Ови састојци, попут избјељивача и других хемикалија које се користе за побољшање упијања или бојења, могу се пренијети на посуђе и потенцијално на храну коју стављамо у њих.

Друго, папирни убруси могу оштетити површину посуђа, нарочито ако се користе грубо или превише абразивно. То може довести до огреботина или оштећења премаза на неким посуђима, што може утицати на њихову трајност и хигијену. Треће, коришћење папирних убруса није еколошки одржива опција. Доприносе стварању отпада, нарочито ако се користе у великим количинама. Коришћење могућности чишћења за вишекратну употребу, као што су сунђери или крпе од микровлакана, може бити бољи избор за животну средину.

Коначно, финансијски гледано, коришћење папирних убруса за брисање судова дугорочно може бити скупље у поређењу с опцијама за вишекратну употребу.

Све у свему, избјегавање коришћења папирних убруса за брисање судова је боља је опција за здравље, трајност посуђа, заштиту животне средине и ефикасније управљање финансијама, преноси Б92.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана