Ovo je najveća greška u kuhinji koju mnogi prave

GS
Foto: Ilustracija

Saznajte zbog čega bi trebalo da prestanete da pravite ovu grešku s papirnim ubrusima.

Postoji nekoliko razloga zašto nije preporučljivo brisati sudove papirnim ubrusima. Prvo, papiri ubrusi često sadrže hemijske sastojke koji nisu prikladni za kontakt sa posuđem koje koristimo za jelo. Ovi sastojci, poput izbjeljivača i drugih hemikalija koje se koriste za poboljšanje upijanja ili bojenja, mogu se prenijeti na posuđe i potencijalno na hranu koju stavljamo u njih.

Drugo, papirni ubrusi mogu oštetiti površinu posuđa, naročito ako se koriste grubo ili previše abrazivno. To može dovesti do ogrebotina ili oštećenja premaza na nekim posuđima, što može uticati na njihovu trajnost i higijenu. Treće, korišćenje papirnih ubrusa nije ekološki održiva opcija. Doprinose stvaranju otpada, naročito ako se koriste u velikim količinama. Korišćenje mogućnosti čišćenja za višekratnu upotrebu, kao što su sunđeri ili krpe od mikrovlakana, može biti bolji izbor za životnu sredinu.

Konačno, finansijski gledano, korišćenje papirnih ubrusa za brisanje sudova dugoročno može biti skuplje u poređenju s opcijama za višekratnu upotrebu.

Sve u svemu, izbjegavanje korišćenja papirnih ubrusa za brisanje sudova je bolja je opcija za zdravlje, trajnost posuđa, zaštitu životne sredine i efikasnije upravljanje finansijama, prenosi B92.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana