Ова четири знака показују да ваша машина за веш не ради добро

GS
Foto: Facebook

У просјеку једна четворочлана породица користи машину за веш између осам и десет пута седмично. Међутим, машина мора и да се чисти.

Ново истраживање марке кућних апарата АЕГ открило је да готово две од три особе не чисте своју машину онолико често колико је препоручено, а једна од пет никада то не чини.

Стручњак за производе у АЕГ-у, Мајкл Форбс открива колико се машина треба прати како би била у што бољем стању.

"Прање треба обавити најмање једном мјесечно како би се строј одржао у најбољем могућем стању и осигурало да одећа изађе у најбољем издању", рекао је.

Мајкл је поделио четири знака на које власници морају да обрате пажњу и шта да учините ако их уочите.

Непријатни мириси

Јак мирис налик на покварена јаја показатељ је накупљања бактерија унутар машине, што може да доведе до раста плесни. Ако вам из машине изађе мокар веш или са мирисом по плесни, то је такође показатељ да је треба да се очисти филтер машине.

Црни трагови на вратима од машине

Црни, слузави остаци указују на присутност црне плесни која се може накупити и пренети на ваш веш. Гумени дијелови на вратима посебно су склони томе јер остаци воде и сапуна могу узроковати раст бактерија.

Остаци детерџента

Нормално је да у ладици остане мало преосталог детерџента, било да се ради о течном или прашкастом детерџенту, али с временом се то може накупити узрокујући раст плесни.

Кредасте наслаге у бубњу

Прашкасте бијеле наслаге у бубњу машине указују на накупљање каменца. Не само да то може оштетити саму машину, већ и вашу одјећу, преноси Најжена.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана