Фрижидер има дугме за које не знају многи, а веома је корисно

ГС
Foto: Илустрација

Фрижидер је драгоцјен кућни апарат и један од кључних за модеран начин живота, али је зато правилна употреба веома важна.

Постоје намирнице које не треба да држите у фрижидеру, неке могу да буду у њему само кратак период времена, али постоји и једно дугме за које не зању сви а које је веома корисно.

У вашем фрижидеру постоји мистериозно дугме на које вјероватно не обраћате много пажње, али оно заправо може помоћи да различите врсте хране буду свјеже, пише британски Мирор.
То је дугме за температуру. То је једна од оних малих, али изузетно важних функција у фрижидеру коју многи људи можда не виде, али игра виталну улогу у одржавању хране свјежом, преноси Н1.си.

Намењен је регулацији унутрашње температуре расхладног дела. Промена температуре омогућава кориснику флексибилност у зависности од врсте хране која се чува у фрижидеру.

Одговарајућа температура је кључна за одржавање свјежине хране и спречавање развоја бактерија на њој.

Која је најбоља температура за фрижидер?
Према мишљењу стручњака, идеална температура фрижидера је 4 степена Целзијуса. Одржавање ове температуре кључно је за инхибицију раста бактерија на храни, што може продужити њену свежину и спријечити брзо кварење.

Температуру у фрижидеру можете проверити тако што ћете термометар ставити у чашу воде и ставити га на средњу полицу. За најтачнији резултат, најбоље је оставити га преко ноћи. Запамтите да температура може варирати од полице до полице.

Што је полица виша, то је топлија, па размислите о томе гдје стављате одређену храну. На горњим полицама можете ставити суво месо, остатке, пецива или другу храну коју не треба кувати.
Сирово месо, живину и морске плодове треба држати на доњим полицама, а воће и поврће у посебним фиокама.

Такође, пазите да не препуните замрзивач јер то може ометати циркулацију ваздуха и на тај начин утицати на ефикасност хлађења.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана