Захваљујући њему килограми и разне тегобе постаће ваша прошлост

Г.С.
Захваљујући њему килограми и разне тегобе постаће ваша прошлост

Желите да се ријешите сувишних килограма на лак и здрав начин? У том случају, ако досад нисте размишљали о томе да почнете да конзумирате смути у свој смути додате броколи, вријеме је да почнете, савјетује zivim.hr.

Броколи се сматра једном од најздравијих врста зеленог поврћа, а нарочито је богат витамином Ц, те једна шака садржи више од сто посто дневно потребне количине тог витамина.

Ово поврће је такође и идеалан избор за детоксикацију и природно чишћење јетре јер садржи приличну количину витамина Е, који има антиоксидативно дјеловање те тако штити јетру од оштећења. Висок удио влакана у броколију поспјешује пробаву, а тиме уједно регулише ниво холестерола. Многима ће бити занимљива и чињеница да броколи садржи глукозинолат, а према истраживању из 2017. године, глукозинолати могу спријечити разарање хрскавице и самим тим могу заштитити наше зглобове.

Нажалост, броколи није свима омиљено поврће па ако се убрајате међу оне који нису љубитељи ове намирнице, пробајте да повећате унос исте поступно и на разне начине. Ако досад нисте размишљали о томе да почнете да конзумирате смути и да у свој смути додате броколи, вријеме је да почнете. Не брините се за укус, јер када се броколи помјеша са слаткастим воћем, смути постаје и те како укусан. Како бисте се навикли на укус, у почетку ставите мало више банане него што је наведено у рецепту, а послије поступно промените мјеру па смањите количину банане и повећајте количину броколија.

Броколи обилује нутријентима попут влакана, витамина К и Ц, гвожђа и калијума, а уз то је одличан извор протеина.

Рецепт за смути:

Састојци:

3/4 шољице уситњених цветова броколија
1 банана
1/2 шољице ананаса нарезаног на комаде
1/2 шољице бадемовог млека (или неког другог)
1/2 кашичице семенки лана

Ако вам смутија није довољно сладак, додајте кашичицу меда.

Припрема:

Све састојке ставите у блендер и мјешајте док не добијете густу смјесу.
Напитак сипајте у чашу и украсите га са неколико смрзнутих јагода, трешања или боровница.

Вјерујте, уживаћете у укусу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана