Нутриционисти савјетују: Ове 4 намирнице би требало да једете уколико желите да смршате

ГС
Foto: Илустрација

Дијета с ниским процентом угљених хидрата и високим процентом протеина може да помогне у контроли тјелесне тежине, па чак помаже и када је ниво шећера у питању.

Као резултат тога, ваше тијело производи више глукагона, који помаже у сагоријевању масти. Истраживања показују да високопротеинска дијета и редовно вјежбање могу да повећају смањење масноће уз повећање чисте мишићне масе, пише "Пинквила".

Ове четири намирнице с ниским процентом угљених хидрата и високим процентом протеина вам могу помоћи да останете сити,  контролишете апетит и одржите своју тежину.

1. Грчки јогурт

Грчки јогурт вам може помоћи да контролишете жељу за храном, а и одличан је извор протетина. Осим тога, грчки јогурт помаже и када се особа често надима. Садржи храњиве материје попут калцијума, бјеланчевина, пробиотика и других компонената које су изврсне за ваше тијело, посебно за здравље цријева, те је врло препоручљив у исхрани .

2. Сјеменке сунцокрета

Ове сјеменке су одличан избор уколико желите да смршате, јер су одличан извор протеина, влакана и важних минерала, укључујући витамин Е, фолат и бакар. Значајни антиоксиданти који се налазе у сјеменкама сунцокрета доводе се у везу су бољим когнитивним функцијама.

3. Лосос

Лосос обилује омега-3 масним киселинама, добрим мастима и протеинима. Када поједете ову рибу, више сати ћете имати осјећај глади, а поред тога ће вам убрази метаболизам.

4. Леблебије

Леблебије су изузетно богате гвожђем, чак посједују и двоструко већу количину гвожђа него месо. Висок садржај протеина и влакана у леблебијама доприноси губитку тежине, те обје компоненте успоравају пробаву и подижу ниво апетита, преноси Телеграф.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана