Nutricionisti savjetuju: Ove 4 namirnice bi trebalo da jedete ukoliko želite da smršate

GS
Foto: Ilustracija

Dijeta s niskim procentom ugljenih hidrata i visokim procentom proteina može da pomogne u kontroli tjelesne težine, pa čak pomaže i kada je nivo šećera u pitanju.

Kao rezultat toga, vaše tijelo proizvodi više glukagona, koji pomaže u sagorijevanju masti. Istraživanja pokazuju da visokoproteinska dijeta i redovno vježbanje mogu da povećaju smanjenje masnoće uz povećanje čiste mišićne mase, piše "Pinkvila".

Ove četiri namirnice s niskim procentom ugljenih hidrata i visokim procentom proteina vam mogu pomoći da ostanete siti,  kontrolišete apetit i održite svoju težinu.

1. Grčki jogurt

Grčki jogurt vam može pomoći da kontrolišete želju za hranom, a i odličan je izvor protetina. Osim toga, grčki jogurt pomaže i kada se osoba često nadima. Sadrži hranjive materije poput kalcijuma, bjelančevina, probiotika i drugih komponenata koje su izvrsne za vaše tijelo, posebno za zdravlje crijeva, te je vrlo preporučljiv u ishrani .

2. Sjemenke suncokreta

Ove sjemenke su odličan izbor ukoliko želite da smršate, jer su odličan izvor proteina, vlakana i važnih minerala, uključujući vitamin E, folat i bakar. Značajni antioksidanti koji se nalaze u sjemenkama suncokreta dovode se u vezu su boljim kognitivnim funkcijama.

3. Losos

Losos obiluje omega-3 masnim kiselinama, dobrim mastima i proteinima. Kada pojedete ovu ribu, više sati ćete imati osjećaj gladi, a pored toga će vam ubrazi metabolizam.

4. Leblebije

Leblebije su izuzetno bogate gvožđem, čak posjeduju i dvostruko veću količinu gvožđa nego meso. Visok sadržaj proteina i vlakana u leblebijama doprinosi gubitku težine, te obje komponente usporavaju probavu i podižu nivo apetita, prenosi Telegraf.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana