WhatssApp побољшава безбједност на својим десктоб и веб апликацијама

Срна
Foto: Илустрација

Колико год да мислите да сте безбједни на интернету, увијек постоји шанса да будете хаковани и да изгубите приступ својим налозима. То је због чињенице да би, као резултат вишеструких пробијања података о којима смо слушали током година, ваша имејл адреса и неке од ваших лозинки и даље би могле да постоје на нету.

То значи да, уколико спадате у оне који користе исте лозинке за различите сервисе и сајтове, хакери потенцијално могу да уђу на ваше налоге. Како би боље заштитио кориснике на својим десктоп и веб апликацијама, WхатсАпп изгледа тестира систем верификације у два корака.

Поменути систем се тестира за десктоп и веб верзије WхатсАпп сервиса. То значи да, када год корисник региструје свој WхатсАпп налог, поред ПИН-а који им се шаље на телефон као једнократна лозинка, мораће да унесе и свој лични ПИН како би верификовао идентитет налога.

Увођење верификације у два корака ће бити имплементирано као начин борбе против потенцијалних "СИМ сwап" напада, гдје је мнападач на неки начин клонирао или украо корисников СИМ.

То значи да, уколико и дођу до једнократног ПИН-а, све док не знају корисников лични ПИН, хакери неће бити у стању да приступе корисниковом WхатсАпп налогу.

Поменута функција је у фази тестирања, тако да није доступна свим корисницима у овом тренутку.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана