Зашто Нетфликс отказује бројне серије?

ГС
Зашто Нетфликс отказује бројне серије?

Иако је Нетфликс током посљедњих година избацио велики број серија, многе од њих нису дочекале другу сезону.

Примјера ради, "The Brothers Sun" могао је да се похвали одличним критикама, али серија је отказана само неколико мјесеци након изласка.

Серије попут "Ratcheda" имале су најављене нове сезоне, али оне никада нису снимљене. Чак ни психолошки трилер Давида Финчера, "Mindhunter", није доживио трећу сезону. То је фанове толико погодило да су прошле године покренули онлајн петицију позивајући креаторе серије да је врате за још једну, посљедњу сезону. Петицију је потписало више од 50.000 људи.

Ако се питате зашто се то догађа, Нетфликс има начин помоћу којег одлучује хоће ли серију да задржи или откаже. Према Форбес-у, све зависи о такозваној стопи завршетка која утврђује колики проценат гледалаца серију одгледа до краја и, као такав, може представљати вјерну публику која би погледала још једну сезону.

Серије које имају више од 50 посто довршености имају веће изгледе за обнову, док се оне које не могу задржати ни половину публике најчешће отказују.

Буџет и укупна гледаност такође играју улогу у коначној одлуци. Ако је снимање скупо, серија се подвргава још вишем нивоу надзора од стране оних који доносе одлуке.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана