WhatssApp poboljšava bezbjednost na svojim desktob i veb aplikacijama

Srna
Foto: Ilustracija

Koliko god da mislite da ste bezbjedni na internetu, uvijek postoji šansa da budete hakovani i da izgubite pristup svojim nalozima. To je zbog činjenice da bi, kao rezultat višestrukih probijanja podataka o kojima smo slušali tokom godina, vaša imejl adresa i neke od vaših lozinki i dalje bi mogle da postoje na netu.

To znači da, ukoliko spadate u one koji koriste iste lozinke za različite servise i sajtove, hakeri potencijalno mogu da uđu na vaše naloge. Kako bi bolje zaštitio korisnike na svojim desktop i veb aplikacijama, WhatsApp izgleda testira sistem verifikacije u dva koraka.

Pomenuti sistem se testira za desktop i veb verzije WhatsApp servisa. To znači da, kada god korisnik registruje svoj WhatsApp nalog, pored PIN-a koji im se šalje na telefon kao jednokratna lozinka, moraće da unese i svoj lični PIN kako bi verifikovao identitet naloga.

Uvođenje verifikacije u dva koraka će biti implementirano kao način borbe protiv potencijalnih "SIM swap" napada, gdje je mnapadač na neki način klonirao ili ukrao korisnikov SIM.

To znači da, ukoliko i dođu do jednokratnog PIN-a, sve dok ne znaju korisnikov lični PIN, hakeri neće biti u stanju da pristupe korisnikovom WhatsApp nalogu.

Pomenuta funkcija je u fazi testiranja, tako da nije dostupna svim korisnicima u ovom trenutku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana