Старлинк интернет је доступан у 32 земље: У Србији ускоро

б92
Foto: профимедиа

СпејсИкс-ова сателитска интернет услуга Старлинк сада је доступна у 32 земље свијета, објавила је компанија.


Свемирска компанија Илона Маска на Твитер профилу објавила је ову информацију, а навели су да ће услуга бити испоручена одмах, што је велики напредак у односу на раније ситуације, у којима су купци чекали по неколико мјесеци да би добили плаћену услугу.

Подијелили су и скриншат који приказује мапу доступности ове услуге. Тако је услуга сада доступна у већем дијелу Европе, Сјеверне Америке, и у дијеловима Јужне Америке, Аустралије и Новог Зеланда.

Већи дио остатка свијета обојен је плавом бојом, која означава да ће у овим дијеловима ускоро стићи услуга. То би се заправо могло десити сљедеће године. У ове дијелове свијета спада и Србија, као и још неколико земаља окружења.

На почетку године СпејсИкса је навео да је услуга доступна за 25 земаља, али је сада овај број повећан за још седам, што значи да је услуга тренутно доступно за 32 земље. Али, сада је предност што СпејсИкс наводи да ће услуга одмах бити испоручена купцима.

Иначе, првих 60 Старлинк сателита лансирано је прије мање од две године на ракети Фалкон 9. Од тада СпејсИкс константно лансира нове сателите на висину од 500 километара у земљину орбиту.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана