Starlink internet je dostupan u 32 zemlje: U Srbiji uskoro

b92
Foto: profimedia

SpejsIks-ova satelitska internet usluga Starlink sada je dostupna u 32 zemlje svijeta, objavila je kompanija.


Svemirska kompanija Ilona Maska na Tviter profilu objavila je ovu informaciju, a naveli su da će usluga biti isporučena odmah, što je veliki napredak u odnosu na ranije situacije, u kojima su kupci čekali po nekoliko mjeseci da bi dobili plaćenu uslugu.

Podijelili su i skrinšat koji prikazuje mapu dostupnosti ove usluge. Tako je usluga sada dostupna u većem dijelu Evrope, Sjeverne Amerike, i u dijelovima Južne Amerike, Australije i Novog Zelanda.

Veći dio ostatka svijeta obojen je plavom bojom, koja označava da će u ovim dijelovima uskoro stići usluga. To bi se zapravo moglo desiti sljedeće godine. U ove dijelove svijeta spada i Srbija, kao i još nekoliko zemalja okruženja.

Na početku godine SpejsIksa je naveo da je usluga dostupna za 25 zemalja, ali je sada ovaj broj povećan za još sedam, što znači da je usluga trenutno dostupno za 32 zemlje. Ali, sada je prednost što SpejsIks navodi da će usluga odmah biti isporučena kupcima.

Inače, prvih 60 Starlink satelita lansirano je prije manje od dve godine na raketi Falkon 9. Od tada SpejsIks konstantno lansira nove satelite na visinu od 500 kilometara u zemljinu orbitu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana