Ово је виртуелна реалност будућности, поручио Сонy уз нехт-ген ПлаyСтатионВР

ГС
Foto: Илустрација

Сонy је већ био наговијестио да ради на новом ПлаyСтатион ВР уређају, обећавајуцћи "драматичан скок" у перформансама, већој резолуцији, ширем видном пољу, бољем праћењу и новом контролеру, а наводоно се планира опциона ВР подршка за све веће ААА ПС5 наслове.

Уређај кодног назива ВР следеће генерације  садржи и контролере са капацитивним сензорима додира који могу открити када држите контролер или додирујете дугмад, па чак и осетити удаљеност од ваших прстију, преноси портал Кликс.

Сонy је такође наводно рекао програмерима да планира опциону ВР подршку за сва ААА издања, тако да их можете играти у ВР -у или на телевизору - слично као што је то био случај са Ресидент Евил 7 и Но Ман'с Скy на ПС4 и ПС5.

ПСВР Њитхоут Пароле yоутубе налог такође примјећује да ће ПСВР следеће генерације понудити видно поље од 110 степени које је 10 степени шире од ПСВР-а

. Да би максимално искористио те пикселе, користиће флексибилну резолуцију скалирања која користи працћење кретања очију ради побољшања резолуције на мјесту вашег погледа. УплоадВР је у међувремену рекао да ће хеадсет имати ОЛЕД екране високе резолуције 2.000  2.040.

Такође ће користити разне врсте праћења покрета и адаптивне хаптичке тастере који ће кориснику давати повратне информације о раду контролера у току игре.

ПСВР 2 (или како се већ зове) би требало да има функције којима ће стати уз раме или бити напреднији од ривалских ВР уређаја, попут Оцулус Љуест 2 и ХТЦ Виве Про 2. Међутим, сам Сонy је рекао да ће хеадсет доћи најраније следеће године, а Блоомбергов извјештај из јуна указује да би то могло да буде чак до краја 2022 .године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана