Ovo je virtuelna realnost budućnosti, poručio Sony uz neht-gen PlayStationVR

GS
Foto: Ilustracija

Sony je već bio nagovijestio da radi na novom PlayStation VR uređaju, obećavajucći "dramatičan skok" u performansama, većoj rezoluciji, širem vidnom polju, boljem praćenju i novom kontroleru, a navodono se planira opciona VR podrška za sve veće AAA PS5 naslove.

Uređaj kodnog naziva VR sledeće generacije  sadrži i kontrolere sa kapacitivnim senzorima dodira koji mogu otkriti kada držite kontroler ili dodirujete dugmad, pa čak i osetiti udaljenost od vaših prstiju, prenosi portal Kliks.

Sony je takođe navodno rekao programerima da planira opcionu VR podršku za sva AAA izdanja, tako da ih možete igrati u VR -u ili na televizoru - slično kao što je to bio slučaj sa Resident Evil 7 i No Man's Sky na PS4 i PS5.

PSVR Njithout Parole youtube nalog takođe primjećuje da će PSVR sledeće generacije ponuditi vidno polje od 110 stepeni koje je 10 stepeni šire od PSVR-a

. Da bi maksimalno iskoristio te piksele, koristiće fleksibilnu rezoluciju skaliranja koja koristi pracćenje kretanja očiju radi poboljšanja rezolucije na mjestu vašeg pogleda. UploadVR je u međuvremenu rekao da će headset imati OLED ekrane visoke rezolucije 2.000  2.040.

Takođe će koristiti razne vrste praćenja pokreta i adaptivne haptičke tastere koji će korisniku davati povratne informacije o radu kontrolera u toku igre.

PSVR 2 (ili kako se već zove) bi trebalo da ima funkcije kojima će stati uz rame ili biti napredniji od rivalskih VR uređaja, poput Oculus Ljuest 2 i HTC Vive Pro 2. Međutim, sam Sony je rekao da će headset doći najranije sledeće godine, a Bloombergov izvještaj iz juna ukazuje da bi to moglo da bude čak do kraja 2022 .godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana