YouTube тестира 1080p премиум видео снимке

GS
Foto: Unsplash

Неки YouTube корисници су пријавили да виде нову опцију за квалитет видео записа у падајућем менију wеb сајта. Поред основне опције репродукције од 1080p, они такође виде још једну са ознаком 1080p Премиум.

YouTube заправо тестира нови квалитет видеа, који је тренутно доступан малој групи YouTube Премиум претплатника.

Описали су га као побољшану верзију брзине преноса од 1080p која пружа више информација по пикселу што резултира бољим искуством гледања.

Такође, не би требало да дође до промјене у квалитету стандардне резолуције од 1080p, што неки људи можда не сматрају добром вјести коју YouTube сматра да јесте.

Многи сматрају да је стандардна резолуција од 1080p на wеb сајту лошег квалитета. Али већи битрате, који се користи као мјера за количину видео података пренијетих у одређеном временском оквиру, може значити добијање бољих слика без потребе за повећањем резолуције.

Прелазак на 4К би корисницима дао приступ бољим и оштријим видео записима, али би морали да стримују много већу датотеку која би их могла коштати више или потрошити више података.

Побољшана опција 1080p је у овом тренутку само тестна функција, а YouTube је можда уопште неће одобрити за широко увођење. Ако ипак изађе из експерименталне фазе, моћи ће да му приступе само гледаоци који плаћају YouTube Премиум.

Услуга претплате коштаће кориснике 12 долара мјесечно за индивидуални налог или 23 долара месечно за породични план, преноси PC Press

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Пао ChatGPT
Пао ChatGPT
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана