YouTube testira 1080p premium video snimke

GS
Foto: Unsplash

Neki YouTube korisnici su prijavili da vide novu opciju za kvalitet video zapisa u padajućem meniju web sajta. Pored osnovne opcije reprodukcije od 1080p, oni takođe vide još jednu sa oznakom 1080p Premium.

YouTube zapravo testira novi kvalitet videa, koji je trenutno dostupan maloj grupi YouTube Premium pretplatnika.

Opisali su ga kao poboljšanu verziju brzine prenosa od 1080p koja pruža više informacija po pikselu što rezultira boljim iskustvom gledanja.

Takođe, ne bi trebalo da dođe do promjene u kvalitetu standardne rezolucije od 1080p, što neki ljudi možda ne smatraju dobrom vjesti koju YouTube smatra da jeste.

Mnogi smatraju da je standardna rezolucija od 1080p na web sajtu lošeg kvaliteta. Ali veći bitrate, koji se koristi kao mjera za količinu video podataka prenijetih u određenom vremenskom okviru, može značiti dobijanje boljih slika bez potrebe za povećanjem rezolucije.

Prelazak na 4K bi korisnicima dao pristup boljim i oštrijim video zapisima, ali bi morali da strimuju mnogo veću datoteku koja bi ih mogla koštati više ili potrošiti više podataka.

Poboljšana opcija 1080p je u ovom trenutku samo testna funkcija, a YouTube je možda uopšte neće odobriti za široko uvođenje. Ako ipak izađe iz eksperimentalne faze, moći će da mu pristupe samo gledaoci koji plaćaju YouTube Premium.

Usluga pretplate koštaće korisnike 12 dolara mjesečno za individualni nalog ili 23 dolara mesečno za porodični plan, prenosi PC Press

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana