Најављен први избор за Miss AI: Ово су услови за "такмичарке"

GS
Foto: Instagram

Избори за Miss можда нису популарни као некада, али уз помоћ нових технологија имају добре шансе да поново скрену пажњу широке јавности.

Miss AI је, баш као што му и само име каже, избор за најљепшу компјутерски генерисану жену, односно "AI жену", а кандидаткиње се такмиче кроз разне категорије.

Иза овог такмичења стоји организација "World AI Creator Awards", а било ко може да се пријави. Све што је неопходно да урадите јесте да пошаљете фотографију своје AI жене, те да одговорите на дугачак низ питања.

Нека од ових питања се односе на саме "такмичарке" као на правом избору за Miss, али нека су упућена и њиховим креаторима, да би се видјело на који начин су их направили, као и колико пратилаца су успјеле да добију на друштвеним мрежама.

Гледаће се колико је новца AI генерисана жена донијела свом творцу, али ће се гледати за сваку и детаљи, како би се видјело колико је вјеродостојна, односно колико реалистично заправо изгледа.

Нарочито ће се, притом, обратити пажња на очи и руке модела, јер се AI софтвер управо с овим највише мучи код генерисања људских ликова.

Ако вам се све ово чини претјерано, можда ће вас награда убиједити у супротно - мотивацију творцима за учествовање представља наградни фонд од 20.000 долара, преноси Аваз.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана