YоuТube смањује резолуцију клипова како би олакшао напор који интернет трпи

Г.С
YоuТube смањује резолуцију клипова како би олакшао напор који интернет трпи

Facebook биљежи незапамћену активност, корисници су замало срушили Instagram због нове опције, а YоuТube такође подузима одређене мјере у вријеме карантина због пандемије вируса корона.

Пандемија вируса корона приморала је на милионе људи да остану у својим домовима, па се самим тиме многи окрећу интернету ради посла, учења или разоноде како би им вријеме у самоизолацији брже полазило. Да би олакшали притисак на инфраструктуру интернета и спријечили је да се уруши, YоuТube је донио одлуку да у наредних 30 дана смањи резолуцију свих клипова на својој платформи.

Корисници ће и даље моћи својеручно промијенити квалитет појединачног клипа који гледају. YоuТube се тиме придружује Нетфлиџу који ће смањити квалитет стреаминга у Европи како би олакшао напор који интернет трпи услијед незапамћене употребе. И веће технолошке платформе се боре превладати изазове које намеће пандемија, преноси ЦНН.

Марк Зaкерберг, оснивач и власник Facebookа, недавно је изјавио да је његова компанија забиљежила досад невиђени приљев корисника, какав се не догађа ни у празничном раздобљу око Нове године. 

Корисници Instagramа такође су искористили вишак слободног времена у самоизолацији, те су замало срушили платформу након што је додана нова опција под називом Stay Home уз помоћ које корисници могу приказати како проводе вријеме код куће док траје пандемија.

(Klix.ba)

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Пао ChatGPT
Пао ChatGPT
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана